Doggy Plons

Elk jaar in september heeft het zwembad in Markelo, als afsluiting van het seizoen een doggy plons. Wij komen hier inmiddels alweer 3 jaar, en elke keer met veel plezier. Zelf vind ik het altijd prachtig om te zien dat er meer dan 50 honden allemaal los lopen, en dat ze allemaal goed met elkaar omgaan. Uiteraard wordt er wel eens een snauw uitgedeeld, maar dat moet ook kunnen. Zolang het maar bij een snauw blijft.

Voor de eerste keer in 3 jaar is Holly in het echte zwembad geweest. De afgelopen jaren heeft ze altijd in het pierenbadje gespeeld, maar dit jaar ook voor het eerst in het grote bad.

Bella vind het vooral leuk om in het water te springen en haar bal te halen. Zij zwemt dan ook al enige jaren in het diepe bad. Daarnaast hebben we dit jaar ook een tijdje gespeeld bij het behendigheid parcours. We hebben tunnels geoefend, om paaltjes geslalomed, en natuurlijk hindernissen gesprongen. Al met al een heerlijke dag.

Geen pups deze zomer.

Helaas komt ons avontuur hier ten einde. Ook bij de 2e echo is gebleken dat Bella leeg is. Erg jammer, want we hadden ons natuurlijk erg verheugd op kleine D-Jays en kleine Bella’s.

We laten Bella zeker nog een keer dekken, in de hoop dat het dan wel lukt, maar moeten nog even kijken qua planning of het een najaarsdekking (oktober 2018) wordt of een voorjaarsdekking (April 2019)

 

 

 

Dekking

Gisteravond, 16/4 is Bella succesvol gedekt door D-Jay van de Voorhorsthoeve. Het ging allemaal heel soepel. D-Jay als ervaren dekreu wist natuurlijk al prima wat hem te wachten stond. Bella vond het voor de eerste keer wel wat spannend, maar was verder super braaf, en ze liet het dekken netjes toe.

Vanmiddag gaan we nog een keer naar de dekmeester voor de 2e dekking, en dan begint het lange wachten om te zien of ze drachtig is of niet. vanaf 28 dagen dracht kan dit met een echo worden bepaald.

 

 

Date 2 met D-Jay

Afgelopen weekend hebben Bella en D-Jay hun 2e date gehad. Dit keer in het mooie Markelo, onze thuisbasis. Ondanks de kou vonden de honden het absoluut noodzakelijk om nog even pootje te baden in de schipbeek, en D-Jay heeft zelfs nog even gezwommen.

Ik heb in ieder geval genoten van deze dag, en ben dan ook blij om hierbij te vermelden dat de dek overeenkomst getekend is. Zolang alles goed loopt zal Bella dus bij haar volgende loopsheid, medio maart, gedekt worden door deze prachtige vent.

 

1E1A05351E1A0523

Date

Hoewel ik pas in April verwacht dat Bella loops wordt zijn we natuurlijk al een tijd op zoek naar een mooie Dekreu voor haar. Afgelopen weekend heeft ze een date gehad met deze man op de Edese hei. Een prachtig stel, dat gelijk goed met elkaar omging alsof ze elkaar al jaren kenden. Binnenkort gaan we voor date nummer 2

 

 

 

 

26805060_1572728339469708_8750742488759526945_n